Nieuwsoverzicht
Marco Smart Mobility
‘Smart Mobility’ nieuw op New Business Radio
New Business Radio start met het nieuwe programma ‘Smart Mobility’ the future is now, waarin de vraag centraal staat hoe we onze mobiliteit slimmer kunnen maken. Het programma wordt gepresenteerd door Marco Maréchal en is elke maand te beluisteren.


In ‘Smart Mobility’ krijgen we een kijkje in de toekomst van mobiliteit en komen alle aspecten van deze nieuwe en snelgroeiende markt aan bod. Deze toekomst is er wellicht al nu. Van zelfrijdende auto’s tot slimme parkeerplekken. Van elektrische auto’s tot car sharing. Iedere maand schuiven interessante gasten aan uit de wereld van smart mobility en komen experts en berijders aan het woord. Bovendien wordt iedere uitzending een voorspelling gedaan naar de toekomst van mobiliteit over 10 jaar.

Marco Maréchal: “Toekomstmuziek of realiteit? Je stapt in een auto zonder stuur en pedalen om naar je bestemming te worden gereden, zonder dat er ook maar een bestuurder aan te pas komt. Het lijkt uit een sciencefictionfilm te komen, maar inmiddels is het al zo goed als realiteit. De eerste (semi)autonome voertuigen zijn in de laatste testfase of rijden zelfs al tussen alle ‘normale’ auto’s op de openbare weg. Het lijkt een fantastisch idee, maar wat vindt de Nederlander hiervan? Willen we eigenlijk wel in een auto stappen die compleet zelfstandig van A naar B rijdt?”

‘Smart Mobility‘ is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur te beluisteren op New Business Radio. De uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.

Marco Maréchal
Marco Maréchal is werkzaam als strategisch (communicatie) adviseur, projectleider, spindoctor, dagvoorzitter en presentator. In 1996 startte hij zijn bedrijf Connected Strategische Veranderingsprocessen. Daarmee was hij intensief betrokken bij onder meer de markt van de waterschappen-, en bij mobiliteit, verkeer en vervoer.