Nieuws

Alexander Pechtold eerste studiogast New Business Radio!

Vrijdagmiddag 1 mei om 16.00 uur is het nieuwe radiostation van YPCA, New Business Radio, feestelijk van start gegaan. De allereerste studiogast was Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66.


New Business Radio richt zich hiermee, als eerste Nederlandse radiostation, volledig op ondernemerschap, met innovatie en duurzaamheid als belangrijkste pijlers.

Ondernemende mensen
Het eerste programma op de nieuwe zakenzender werd gemaakt door een gelegenheids- redactie, bestaande uit MVO manager van het jaar Annette van Waning, oud-hockeyinternational Jacques Brinkman en singer-songwriter Leonie Meijer. Met slechts een paar uur voorbereiding, zonder radio ervaring en zonder draaiboek verzorgde dit team de redactie, presentatie en de interviews van de live openingsuitzending met eerste studiogast Alexander Pechtold.

Duurzame economie
Alexander Pechtold: “Ik ben met plezier te gast in de eerste uitzending van dit vernieuwende radiostation, omdat dé thema’s van de nabije en verre toekomst centraal staan. Nederland kennisland is ondanks z’n beperkte omvang altijd een belangrijke speler in de wereldeconomie. Ondernemerschap en onze innovatieve kracht zijn belangrijke pijlers onder die sterke positie. Maar als er één terrein is waarop Nederland nog kansen laat liggen, dan is het de transitie naar een duurzame economie. Terwijl duurzaamheid al lang geen geitenwollensokken thema meer is. Het ademt innovatie, het is de basis onder nieuwe economische groei en het betekent vooral ook werk. Werk en kansen voor innovatieve bedrijven. Zie hoe DSM van een kolenbedrijf uitgroeide tot een innovatietopper. De overheid moet daarom het bedrijfsleven zekerheid bieden met harde afspraken en harde doelen.”

New Business Radio

New Business Radio is er speciaal voor en door ondernemende mensen. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start up tot ijzersterke multinational. Iedereen praat mee op New Business Radio!

Zo komt New Business Radio met vernieuwende themaprogramma’s als ‘People Power’, over de kracht van mensen in organisaties, ‘Smart Technology’, over technische innovaties en de menselijke kant hiervan en ‘Duurzaam Bedrijfsleven’, over duurzaamheid als business. Daarnaast wordt gewerkt aan nieuwe formats over onder meer Media en Cultuur.

Duurzaam business model
Het radiolandschap gaat veranderen”, aldus Jaco Bal directeur van YPCA. “Uitzenden via internet is gratis, waardoor adverteerders bij ons niet hoeven te betalen voor de commerciële zendtijd, maar uitsluitend voor het maken van relevante content”.

Wil je meer weten over de commerciële mogelijkheden van New Business Radio?

Bel Jaco Bal 035 - 6777280 of mail jaco.bal@ypca.nl

Ga terug