Nieuws

Jaarlijkse awards voor online radiomakers!

De verenigde-Online Radiostations (v-OR), een initiatief van YPCA en Pinguin Radio, en Spreekbuis.nl starten met de uitreiking van de Online Radio Awards! Hiermee worden er voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers. 


De Online Radio Awards worden voortaan jaarlijks uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters. Er worden Online Radio Awards uitgereikt in de categorieën:

- Beste online radiostation
- Beste podcast
- Beste online presentator/presentatrice
- Beste online radio ambassadeur

Het publiek kan via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. Aan de hand van het aantal stemmen van het publiek zal een deskundige jury de genomineerden bekend maken. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt door de jury bepaald.

Jury en uitreiking
De jury van de Online Radio Awards 2018 bestaat uit:

- Pierre Papa (Radiocoach) 
- Richard Otto (Tens Media/ uitgever van Spreekbuis.nl)
- Peter Contant (Max Magazine/ GOOISCH…als lifestyle/ voorzitter v-OR)
- Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/ voormalig dj/vj 3FM en TMF) 
- Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
- Adam Curry (Mediaondernemer)

Op dinsdag 4 september om 17:00 uur worden de winnaars van de Online Radio Awards bekend gemaakt tijdens een feestelijk event in Mediastad Hilversum.


Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van de Online Radio Awards spelen hiermee in op de explosieve stijging van online luisteren en sterk groeiende populariteit van podcasts.

Peter Contant (voorzitter v-OR): “Er zijn in Nederland zoveel ambitieuze radiomakers die online en via podcasts actief zijn, dat het nu het moment is om hun inspanningen te belonen met publieksprijzen. De v-OR wil hier toonzettend aan verbonden zijn, omdat we de online ontwikkelingen van professionele radio hoog in ons vaandel hebben staan. Als de belangenorganisatie op dit terrein zien we de Online Radio Awards als een kans om online radio en podcasting dichter bij de luisteraar te brengen."


Richard Otto (Spreekbuis.nl): “Onderzoekcijfers laten zien dat je met online radio en podcasting niche doelgroepen kan bereiken maar ook massabereik kan genereren. Met de nieuwe technologische ontwikkelingen zijn online radio en podcasts eindelijk volwassen geworden. Met de Online Radio Awards willen we de makers in de spotlights zetten.”

verenigde-Online Radiostations (v-OR)
De verenigde-Online Radiostations (v-OR) is een stichting met als doel om de gemeenschappelijke belangen van online radio exploitanten en podcastmakers te behartigen en de ontwikkeling en professionalisering van de online radiomarkt in Nederland stimuleren. Ieder online radiostation en elke podcast die uitsluitend via internet te beluisteren is, en niet te beluisteren is via een AM of FM frequentie, kan zich aansluiten bij de v-OR.

Spreekbuis.nl
Omroepvakblad Spreek’buis werd na 70 jaar in 2014 opnieuw digitaal gelanceerd als Spreekbuis.nl. Het onafhankelijke omroepplatform brengt dagelijks mediajournalistiek nieuws over broadcasting, facility’s, mediabeleid en -innovaties. Spreekbuis.nl is een mediaproduct van Tens Media.

Ga terug