Nieuws

Online Radio Awards 2018 uitgereikt!

Voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis zijn de Online Radio Awards uitgereikt! Grand Prix Radio, TPOdcast, Roderick Veelo en Michiel Veenstra vielen hierbij in de prijzen.


De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar Grand Prix Radio. TPOdcast wist zelfs twee awards binnen te halen: ‘Beste Podcast’ en TPO-Podcaster Roderick Veelo ontving de award voor ‘Beste Presentator’. Michiel Veenstra kreeg de award voor ‘Online Radio Ambassadeur 2018’ uitgereikt voor zijn werk op het gebied van online radio en podcasting.

Beste Online Radiostation: Grand Prix Radio
De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar Grand Prix Radio van Olav Mol en Alexander Stevens. Deze online zender brengt danceable hits & classics in combinatie met live commentaar over de Formule 1 en MotoGP. Grand Prix Radio liet de andere genomineerde stations: Soulshow Radio, XM The Talent Station, KX Radio en Olympia Radio, achter zich.

Beste Podcast: TPOdcast
Naast online stations zijn ook de podcasts steeds populairder onder de Nederlandse luisteraars. De podcast van RTL-presentator Roderick Veelo en Bert Brussen (The Post Online) won dit jaar de award voor ‘Beste Podcast’. De andere genomineerde podcasts waren Kein GeloelD-TalesGamer.nl Podcast en Pitstop.

Beste Presentator: Roderick Veelo (TPOdcast)
De jury was bij veel podcasts en online stations onder de indruk van de presentatiekwaliteiten. De vijf genomineerden verdienen allen een pluim, maar Roderick Veelo ontvangt dit jaar de Online Radio Award voor Beste Presentator. De andere kanshebbers waren Olav Mol (Grand Prix Radio), Michiel Veenstra (D-Tales/ Michel met), Rick van Velthuysen (Traffic Radio) en Dinja Pannenbakker (KX Radio).


Online Radio Ambassadeur: Michiel Veensta
In het radioprogramma De Perstribune (NPO Radio 1) werd eerder al bekend gemaakt dat Michiel Veenstra de ‘Online Radio Ambassadeur 2018’ is geworden. Tijdens de awardshow kreeg hij van de Hilversumse Mediawethouder Wimar Jaeger de prijs uitgereikt.

Online Radio Awards
De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR), een initiatief van YPCA, en medianieuwssite Spreekbuis.nl 
organiseerden dit jaar voor de eerste maal de Online Radio Awards. De prijsuitreiking is opgezet om de internet only-radiomakers en podcasters, maar vooral de online radio en podcasting onder de aandacht van het grote publiek te brengen. 


Het publiek kon in de zomermaanden via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. Meer dan 15.000 stemmen kwamen er binnen. De jury koos de winnaar uit de genomineerden. De jury van de eerste editie van de Online Radio Awards bestond uit: Peter Contant (Voorzitter van de v-OR en uitgever van oa Max Magazine), Richard Otto (uitgever van oa Spreekbuis.nl), Pierre Papa (radiocoach), Adam Curry (mediaondernemer), Isabelle Brinkman (voormalig TMF-vj en 3FM-dj en huidige stationvoice van RTL), Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer).

 

Ga terug